Sportska igraonica

Na . Objavljeno unutar Sportska igraonica

ss-igraonicaPosebno formiran program ''Sokolići'' namijenjen je za najmlađe uzraste, djecu od četiri do šest godina. To je veseli i zdravi program u kojem djeca kroz igru i druženje razvijaju fundamentalne motoričke sposobnosti, ravnotežu, koordinaciju i fleksibilnost koje predstavljaju temelj za ispravan psiho – fizički razvoj djeteta.

Program se sastoji od uvježbavanja osnovnih sportskih elementa u skladu s psihofizičkim  i pedagoškim zakonitostima predškolskog uzrasta, svladavanja osnovnih taekwondo tehnika uz igru, kao i razvoja poželjnih socijalnih i komunikacijskih vještina.

Sportska igraonica predstavlja univerzalnu sportsku aktivnost u kojoj djeca razvijaju svoje fizičke, psihičke i socijalne potencijale. To je preventivni program koji omogućava predškolskoj djeci da se bave kvalitetno programiranim i planiranim tjelesnim (kineziološkim) aktivnostima. Razvijanjem afiniteta djece prema sportu poželjni se efekti mogu očekivati dugoročno, u osnovnoj školi, srednjoj školi, adolescenciji. Ovaj kineziološki program za predškolsku djecu može biti potencijalno djelotvoran oblik kako zdravstvene, tako i psihološke i sociološke prevencije za djecu predškolske dobi.