Kadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske

U Splitu je 15. i 16.6.2019. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore. Naših 12 natjecatelja se uputilo na prvenstvo uz pratnju 2 trenera. Prvi su na tatami, u subotu, stali kadeti te su se najuspješnijim dokazali Gabriel Perović u kategoriji -45 kg i Vedran Begić u kategoriji -49 kg osvojivši 2. mjesto. Svojim uspjehom, Vedran je osigurao mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu jer je bez obzira na 2. mjesto još uvijek 1. na rang ljestvici. Gabriel se na žalost oprostio od borbe za Europsko prventsvo od čega ga je djelila finalna borba koju je izgubio na zlatni bod. Od ostalih kadeta valja čestitati Heleni Voloder i Darku Kobeščaku Ozimcu na osvojenom 3. mjestu.

Nedjelja je ostala rezervirana za juniore. Troje juniora branilo je boje kluba, no samo je Marija Grubišić uspjela doći do medalje i to one najsjajnije u kategoriji juniorki -59 kg! Finalna borba je bila gusta te se na kraju moralo ići na zlatni bod. Da ima jak udarac šakom, dokazala je pobjedom zadavši protivnici dva sjajna udarca šakom koja su joj osigurala naslov juniorske prvakinje Hrvatske i put na Europsko juniorsko prvenstvo.

Bravo svim borcima! Nadamo se da će se tokom ljeta dobro odmoriti kako bi idući dio sezone počeli s još boljim rezultatima!