7TH OPEN EUROPEAN CLUBS CHAMPIONSHIPS 2019

Na 7. europskom prvenstvu klubova 1., 2. i 3.3.2019. nastupilo je 3 naših natjecatelja Marija Grubišić, Gabriel Perović i Vedran Begić u pratnji trenera Hrvoja Bregeša i Tomislava Vojvodića. Već na početku godine pokazali su spremnost za ovakav tip natjecanja i kako spadaju u vrh europskog taekwondo-a u svojim kategorijama.

Najuspješnija je bila Marija koja je osvojila 3. mjesto u kategoriji juniorki do 59 kg. u kojoj je nastupilo 25 natjecateljica. Bolje od nje bile su samo Grkinje. Svojim se plasmanom kvalificirala na Europsko juniorsko prvenstvo te se nadamo da će do tada biti još spremnija, no što je bila za ovo natjecanje. Put do medalje vodio ju je preko predstavnice Grčke koju je pobijedila rezultatom 8:9, preko Grkinje protiv koje je je dominirala rezultatom 15:2, napokon do brončane medalje do koje je došla rezultatom 0:2 protiv Ruskinje.

Gabriel je izgubio 4. borbu, onu za medalju tek su ga tek nijanse dijelile od iste. Prvu borbu pobijedio je Grka razlikom 3:10, drugu Ponovo Grka rezultatom 9:13, a treću Ukrajinca rezultatom 18:16. Borbu za medalju izgubio je od Grka rezultatom 13:6.

Vedran je zaustavljen u 2. kolu od Grka, nakon što je pobijedio još jednog predstavnika Grčke rezultatom 16:8.

Čestitamo svima na dobrim borbama i još jednom velikom iskustvu.