Mlađi kadeti na Prvenstvu Zagreba - trenerska analiza

 

Treneri Tomo, David i Karla o nastupu mlađih kadeta:

Na prvenstvu Zagreba nastupili smo sa 23 mlađa kadeta. Sveukupno su pokazali da imaju volju i želju boriti se i ostvarivati dobre rezultate samo treba uložiti još više truda i zalaganja na treningu. Možemo reći kako smo zadovoljni prezentiranim nastupom. Većinom su svi slušali savjete trenera, napadali, pokazali agresivnost, ali vjerujemo kako u budućnosti to može biti još bolje i jače. Janko Stastny i Dominik Grozdanić pokazali su se kao najbolji ostvarivši 3. mjesto u svojim kategorijama. Kako je Janko tek ulazna kategorija u mlađe kadete, pokazao je da se može nositi i sa starijima od sebe. Dominik je izlazna kategorija mlađih kadeta i na žalost zbog malo nepažnje nije uspio osvojiti 1. mjesto, ali težimo boljem uspjehu u budućnosti. U dolje navedenim opisima, reći ćemo pokoju riječ o svakom mlađem kadetu:


ROKO GUBEROVIĆ (mlađi kadeti – 27kg)
Prvo kolo je prošao bez borbe. Izgubio u 2. borbi.
Vrlo borben, ima veliku želju za pobjedom, nastoji pobijediti, ali još uvijek fali dosta detalja na kojima treba raditi. Prvenstveno mora naučiti stajati u borbenom stavu za vrijeme borbe, jer se često puta dovede u situaciju da stoji u normalnom raskoračnom stavu. Druga stvar je da mora izvoditi udarce s udaljenosti, a ne se naguravati s protivnikom i iz klinča pokušavati zadati udarce. U taekwondo borbi potrebno je i taktizirati, a ne se samo zaletavati. Iako je Roko trenutno u sredini natjecateljskih godišta (mlađi kadeti 2005., 2006.,2007.), možemo reći da postoji još puno mjesta za napredak i da bi kroz godinu dana ukoliko nastavi ovako raditi moglo doći do velikih poboljšanja, samo je potrebna veća koncentracija i zalaganje na treningu. Malo više slušati trenera za vrijeme treninga.

MORA PORADITI NA: borbeni stav tijekom cijele borbe, ne smije se zatrčavati prije udarca, udarci moraju biti izvedeni s udaljenosti, a ne iz klinča, povezivati najmanje 2 do 3 udarca u napadu, mora biti agresivniji

 

JANKO STASTNY (mlađi kadeti – 30 kg)
Prvu borbu je odlično odradio, svojom snalažljivošću je izbjegavao protivnikove udarce i nakon toga kontrirao te ostvarivao bodove. Kretnje u stavu su bile dobre, jedino bi nakon izmicanja od udarca trebao nadovezati 2 do 3 udarca u napadu, a ne ostati samo na jednom. U drugoj borbi je također ponovio dobre kontre i ostvario pobjedu. U trećoj borbi je radio kontre uz malo napada. Bilo je potrebno više napadati, ali je zbog dobrih kretnji, izmicanja i pravovremenog reagiranja uspio nadjačati protivnika. U četvrtoj borbi, već prije same borbe pokazao je znakove umora i to ga je i koštalo pobjede i odlaska u finale. Čekao je kontre, kao i u prethodnim borbama, ali protivnik je pokazao da zna izbjeći te kontre i prilikom svojih napada ostvariti bodove jer je Janko slabo pokrivao oklop. Nažalost u polufinalu je možemo reći izgubio od slabijeg protivnika. Pri svakom Jankovom napadu vidno se primjetio umor i stoga nije uspio nadoknatiti gubitak od prve runde i dovesti borbu u svoju korist. Sve u svemu Janko se na prvenstvu Zagreba istaknuo kao naš najuspješniji mlađi kadet, odradivši 4 borbe, ostvarivši 3 pobjede i osvojeno 3. Mjesto. Čestitamo!

MORA PORADITI NA: boljem kretanju u stavu – nikad biti protivniku okrenut cijelim tijelom nego samo bočno, blokovima-odnosno pokrivanju oklopa, prijelazu iz kontre u napad s više udaraca.

 

PETAR ČRNE (mlađi kadeti – 36 kg)
Petar je prvu borbu prošao bez protivnika. U drugoj borbi je zaustavljen. Petar je u borbi napadao, cijelo vrijeme. Najveći problem je bio taj što mu je gotovo svaki udarac završavao jedva u razini pojasa i stoga nije mogao ostvarivati previše bodova jer udarac mora ići u razini prsa te je nedovoljno okretao kuk pri kružnim udarcima. Slabo je postavljao blokove, odnosno čuvao oklop i protivnikov skoro svaki udarac je rezultirao bodom. Kada protivnik agresivnije krene, Petar stane i prima udarce umjesto da se makne od njih te tako protivnik u jednom napadu ponekad ostvari i do 2 boda. S obzirom da je Petru ovo tek treći turnir, pokazao je srčanost i prevladao tremu te nastojao napadati cijelu borbu. Sa malo više koncentracije na treningu i više uloženog truda svakako se očekuje veliki napredak. Petar svakodnevnim treninzima pokazuje kako je pri vrhu motorički sposobne djece u svojoj grupi te svakako treba to iskoristiti u svoju korist.

MORA PORADITI NA: agresivnosti, pravilnom izvođenju udaraca – udarac mora ići u visini prsiju i povezati najmanje 2 do 3 smislena udarca, a ne srljati, bolje pokrivati oklop

 

MARKO ŠALIĆ (mlađi kadet – 33kg)
Marko je izgubio u prvoj borbi, ali je pokazao da kada se uozbilji na treninzima, počne ih shvaćati malo ozbiljnije od same igre, puno bolje prezentira ono što trenira u borilištu na turniru. S obzirom da je marko ostvario 5 bodova u borbi, što prije nije bio slučaj, možemo reći da smo zadovoljni s borbom. Napadao je cijelu borbu, bez obzira što ti napadi nisu bili uspješni, ali je cijelo vrijeme slušao trenera i nastojao pobijediti, ali protivnik je ovaj puta bio bolji. Pokazao je volju, želju i nadamo se ostvario motivaciju za daljni uspješniji rad. Svakim treningom pokazuje da postaje zreliji u razmišljanju i samo treba više obraćati pažnju na treningu i skoncentrirati se na trening još više nego što to do sad radi. Sa svim tim faktorima napredak dolazi.

MORA PORADITI NA: snazi udarca, točnijem pogađanju oklopa, pokrivanju oklopa, kretanjima u stavu i najbitnije treba još više željeti pobjedu, biti agresivniji i imati čvršći napad na protivnika

 

IVAN MARJANOVIĆ (mlađi kadeti -33kg)
Ivan je izgubio prvu borbu rezultatom 21:6. S obzirom da je Ivan u prijašnjim borbama gubio sa sličnim razlikama, ali ovaj puta uspio napraviti 6 bodova, svakako možemo reći da postaje bolji sa svakim treningom i turnirom. Najveća greška je bila u cijeloj borbi ta da je Ivan dopustio da ga protivnik fizički nadjača svojom agresivnošću i silinom napada jednostavno nije uspio izdržati protivnikov pritisak. Na protivnikove napade odgovarao je stajanjem i primanjem udaraca umjesto da je uzvratio udarcima i primirio protivnika. Dosta se je povlačio, ali ne s namjerom da kontrira već da se makne od udaraca na čemu mora više poraditi. Kad se protivnik zaletava, moramo ga kontrirati s mjesta i zatvoriti u klinč ili ga štopati prvom nogom kako bi se primirio i kako bi borbu doveli u svoju kontrolu i korist. Ivan je svakako pokazao da je napredovao i da se malim, ali bitnim koracima razvija u pravom smjeru.

MORA PORADITI NA: puno boljem kretanju u stavu i pokretnosti kako bi bio spreman izmaknut se udarcu i kontrirat ili napravit puno bolji napad, ne stajanju i primanju protivnikovih udaraca, već primirivanju agresivnijih protivnika i na agresivnosti koju bi on trebao pokazati protivniku te mu ne dopustiti da ga fizički nadjača. Udarci moraju ići u visini prsa te okretanje kuka kod kružnih udaraca mora biti bolje. Bolje pokrivati oklop

 

GABRIEL PEROVIĆ (mlađi kadeti – 39 kg)
U prvoj je borbi pokazao srčanost i agresivnost. Napadao je, lijepo povezivao udarce i ostvario prednost od 3:1. U drugoj rundi prve borbe, zbog toga što je prethodni tjedan bio bolestan, nije imao dovoljno snage da cijelu borbu održi na visokoj razini i tad je umor odigrao svoje. Počeo je spuštati ruke s oklopa, smanjio je kretnje u stavu i više nisu svi udarci išli u pravoj visini što je rezultiralo time da do zadnjih 10 sekundi protivnik dovede borbu na rezultat 4:4, ali je Gabriel ipak uspio skupiti dovoljno snage i poslušati trenera te napravio u zadnjih 5 sekundi napad, dupli kružni i ostvario pobjedu 5:4. Svakako zaslužuje svaku pohvalu na poslušnosti i želji za pobjedom. U drugoj borbi, poveo je 2:0, ali je protivnik uspio nadoknaditi na 2:2 i tada je sve krenulo nizbrdo. Gabriel je od panike počeo gubiti fokus na borbi i protivnik je povećavao svoju prednost. Iako je Gabriel cijelo vrijeme napadao i nastojao izjednačiti rezultat, jednostavno nedovoljno snage (zbog bolesti) i nije uspio okrenuti borbu u svoju korist. Slušao je trenera, ali je zbog nedostatka snage počeo gubiti distancu, udarci su išli ispod pojasa, počeo je srljati. U borbi nema situacije u kojoj nam panika koristi i svaki rezultat se može preokrenuti u svoju korist, bitno je samo da ostanemo smireni i nastojimo raditi ono što najbolje znamo, a to je boriti se. U drugoj borbi je Gabriel pokazao srčanost, ali zbog lošije kvalitete izvođenja udaraca i nedovoljno snage izgubio je. Gabriel svakim treningom pokazuje sve veći napredak i svakako pokazuje uz još neke, najveću volju i želju za radom i zbog toga vjerujemo da svakako može puno napredovati uz ovakav rad i zalaganje na treningu.

MORA PORADITI NA: kretanju u stavu – mora biti pokretljiviji u stavu, a ne se zakopavati, udarci moraju ići više, pokrivanju oklopa

 

DOMINIK GROZDANIĆ (mlađi kadeti – 39kg)
Prvu borbu odradio je odlično. Kretao se u stavu, napravio par smislenih napada, povezivao udarce i ostvario prednost. Tada je samo trebalo održavati rezultat i ako je moguće kontrirati kako se nebi previše istrošio u prvoj borbi što je i radio. Odlično je pokazao znanje stepa unatrag i kontre kružnog, kao i kontre duplog kružnog. Bilo bi bolje da je imao bolje kretnje u stavu i da izađe iz kuta borilišta kad mu trener kaže. Drugu borbu odradio je na isti način kao i prvu bez previše problema. U trećoj borbi, izgubio se nakon što je protivnik ostvario prednost i do kraja borbe nije uspio izjednačiti rezultat. Nije mogao stati na dobru distancu od protivnika, okretanje kuka i ulazak s udarcem nisu bili dobri i zbog toga nije mogao ostarivati bodove. Čini nam se da je Dominik hito i treću borbu pobijediti istom taktikom i na isti način, ali ovo je samo dobar pokazatelj da se ne može sa svakim borcem boriti na isti način i iz tog razloga moramo biti svestrani borci koji će u svakom trenutku moći ostvarit bodove iz napada i bodove iz kontre te nastojati imati što raznovrsniju tehniku i spektar udaraca. Treću borbu izgubio je od slabijeg protivnika, ali događa se i najboljima. Nadamo se da će Dominik svakim treningom nastojati napredovati i više željeti pobijediti protivnika, ali isto tako i malo više razmišljati u borbi, a ne se nakon par nevažnih bodova izgubiti. Svakako pokazuje kako je jedan od najperspektivnijih boraca u svojoj grupi i treba samo tako nastaviti dalje u radu sa svojim kolegama. Dominik je odradivši 3 borbe, pobijedio 2 i osvojio 3. mjesto. Čestitamo!

MORA PORADITI NA: kretanju u stavu, napadu- 2 do 3 udarca u napadu, a ne stati na 1, blokade i pokrivanje oklopa, izvlačenje iz kuta borilišta, agresivnost

 

SAŠA ŠIVAK (mlađi kadeti – 43 kg)
Saša je izgubio u prvoj borbi, ali je pokazao svoj izuzetno veliki napredak u treniranju. S obzirom da mu je ovo tek 4. natjecanje, i kako se borio s crvenim pojasom, pokazao je da se i puno slabiji mogu nositi s jačima ukoliko im pokažemo zube. Bio je agresivan, cijelo vrijeme napadao, ali jednostavno mu fali iskustva, treninga, tehnike i sl. Protivnik se vrlo teško nosio sa Sašom i uvjereni smo da su bili na istoj razini godina treninga, treniranosti i sl. da bi Saša s lakoćom pobijedio borbu. Sašina borba je za svaku pohvalu jer je pokazao srčanost, agresivnost i nije dozvolio protivniku da zavlada borbom, no nažalost zbog protivnikove spretnosti, Saša je izgubio. Usprkos svemu, isto tako je pokazao kako napreduje i u ponašanju i po prvi puta odradio borbu bez ljutnje, i bijesa u porazu, već se ponio kao pravi sportaš i muški podnio poraz. Pokazao je kako odrasta u pravom smjeru i kako svakim danom postaje sve bolji i bolji. Bravo Saša! Nastavi samo tako dalje!

MORA PORADITI NA: tehnici izvođenja udaraca, okretanju kukova kod udaraca, kretanju u stavu, blokiranju oklopa

 

IVA VARGA (mlađa kadetkinja – 36kg)
Kod Ive se pokazao veliki problem razlike visine u kategoriji. Naime Iva je niže građe od svojih protivnica, konkretno protivnice protiv koje se borila, bila je niža za glavu i pol. Iva jednostavno nije bila u mogućnosti doći nogom do oklopa zbog razlike u visini. Napadala je cijelo vrijeme, pokušavala, ali jednostavno je bilo nemoguće. To će se svakako još dešavati dok se događa faza razvoja djece. Iva svakako pokazuje veliku volju i želju, veliki rad na treningu i to je za svaku pohvalu. Isto tako Iva se pokazuje kao jedan od najvećih „fightera“ u svojoj grupi i ima veliku dozu agresivnosti koja će se pokazati kada dođe u borbu s protivnicom koja će joj biti prihvatljivija za borbu. Svakako netreba posustati, već treba izdržati u svim porazima jer nakon toga slijede pobijede. Treba ostati jak i nastaviti trenirati dalje jer nas to održava u životu! Ivina prilika tek dolazi samo treba biti i dalje uporna i nastojati još jače i bolje trenirati.

MORA PORADITI NA: tehnici udaraca, kretanju u stavu- kada je protivnik veći mora biti blizu protivnika jer je tada protivnik zbog svoje dužine u nemogućnosti ostvariti bodove, a Iva mora povisit svoj udarac zbog blizine i dizati noge do glave kako bi pogodila oklop s takvim protivnicama.

 

JAKOV ŠALIĆ (mlađi kadeti – 36 kg)
Jakov je imao veliku želju za pobjedom, no međutim možda je bila malo i prevelika, jer ga je dovela u situaciju da kada nije sve išlo kako je htio, potpuno se izgubio, rekli bi na rubu suza, što je protivniku dalo dodatan vjetar u leđa i Jakov više nije mogao dovesti borbu u svoju kontrolu. Slabo je slušao trenera, napadao je samo sa jednim udarcem, a kad je već kretao sa namjerom da napravi više, zbog nedovoljno agresivnosti, snage i tehnike nije uspjevao pogoditi oklop. Isto tako često puta nije bio na dobroj distanci od protivnika i jednostavno nije pronalazio rješenje za pobjedu. Najvažnije je naglasiti da u borbi nesmije doći do panike i razmišljanja: „ kako ću pobijediti?“, „kako da stignem rezultat?“ i sl. Moramo ostati koncentrirani do kraja jer uvijek postoji mogućnost da se rezultat izjednači. Jakov na treningu pokazuje napredak, trudi se, i počinje shvaćati treniranje ozbiljnije te stoga svakako očekujemo puno bolje rezultate u budućnosti. Bez rada i truda nema uspjeha!

MORA PORADITI NA: kretanju u stavu, čuvanju oklopa, distanci, boljoj tehnici udaraca, samokontroli, smirenosti, agresivnosti

 

ANTE IVANIŠEVIĆ (mlađi kadeti – 47kg)
Ante je prvu borbu odradio dobro. Kontrirao je protivnika i uspjevao ostvariti bodove iz kontre, no međutim, ti udarci moraju biti puno, puno jači. To se i pokazalo u drugoj borbi gdje je Ante zbog nedovoljne snage udarca i pravilne tehnike izgubio. Ante napreduje u dobrom smjeru samo mora uključiti malo više agresivnosti i na treningu obratiti više pozornosti na tehniku izvođenja udaraca. Svakako kretnje u stavu moraju biti puno opuštenije, ali to dolazi s treningom i treba vremena. Sve u svemu Ante je odradio najbolje što je mogao.

MORA PORADITI NA: tehnici udarca, jačini udarca, kretanju u stavu, blokiranju oklopa

 

ANTONIO SEDLIĆ (mlađi kadeti - 47 kg)
Antonio je pokazao volju i želju, ali zbog nedovoljno tehnike i nedovoljne jačine udaraca, nije uspio pobijediti protivnika. Nastojao je napadati, ali su svi udarci bili jako nisko i dosta slabi te stoga nije mogao ostvariti bodove. Želja za pobijedom je bila malo jača nego smirenost i to ga je koštalo poraza. Svakako boljim treniranjem mora steći jačinu udarca i bolje kretanje u stavu kao i veću koncentraciju na tehniku izvođenja udarca.

MORA PORADITI NA: tehnici, kretanju u stavu, jačini udarca, povezivanju udaraca, višim udarcima

ROKO POZAIĆ (mlađi kadeti - 39 kg)
Roko se prije svega mora skoncentrirati na ono što mu trener govori, a potpuno mora maknuti gledanje u publiku i šta će mu tko reći za vrijeme borbe. U borilištu je jedino trener taj koji s borcem vodi borbu iz razloga jer najbolje vidi i pozna situaciju u svakom trenutku te borac treba raditi ono što se od njega traži. Bio je agresivan u borbi, ali jednostavno nije slušao trenera. Protivnik je kontrirao njegove udarce i ostvarivao prednost, Roko se trudio dostići, ali zbog nedovoljnog znanja, kondicije i koncentriranosti na borbu, izgubio je borbu od slabijeg protivnika. Svakako mora više davati od sebe na treninzima i truditi se jer ima vrlo dobru motoriku, snagu udaraca i visinu kao prednost. Malo ozbiljnije treba shvatiti treniranje i svakako se od njega očekuje veliki napredak u daljnem treniranju!

MORA PORADITI NA: koncentriranosti na borbu, tehnici povezivanja udaraca, smirenosti, čuvanju oklopa i kretanju u stavu

 

KARLO MEŠTROVIĆ (mlađi kadeti -30 kg)
Prvu borbu odradio je izrazito dobro. Slušajući sve savjete trenera lako je postigao bodovnu prednost te ostvario uvjerljivu premoć na borilištu. Kretanje je bilo solidno, iako je potrebno raditi na usavršavanju distance jer se ponekada dešavalo da bude preblizu ili predaleko pri izvođenju udaraca. Potrebno je pohvaliti i bodove dobivene rotacijskom tehnikom (zadnji bočni). Međutim u napadu često ostane otvoren nakon akcije i tu gubi najviše bodova. U drugoj borbi primjetio se umor, ali i pad koncentracije jer nije izvršavao trenerove zadatke u borbi, što ga je na kraju koštalo pobjede i medalje. Karlo ima veliki potencijal za budućnost, te se nadamo kako će se još više truditi na treningu.

MORA PORADITI NA: Kretanje u stavu, distanca udarca, pokrivanje oklopa, slušanje trenera, povezivanje udaraca u napadu, koncentracija, brzina

 

DARKO KOBEŠČAK OZIMEC (mlađi kadeti - 30 kg)
Darko pokazuje izuzetan napredak unazad godinu dana. Sve je čvršći i odlučniji u borbi. Sigurnost u napadu i povezivanje udaraca bili su ispunjeni željom za pobjedom. Nažalost, odsudstvo s treninga zbog ranije povrede uzelo je svoj danak i Darko je u tijesnom meču izgubio 4:2, a presudan je bio početak kada je ostavljao oklop nepokriven što je protivnik iskoristio za postizanje početne prednosti od 2:0. Razlog poraza ležao je i u tome što udarce izvodi s predaleke distance i potroši puno snage na izvođenje udaraca u prazno. Potrebno mu je što više turnira i iskustva u borbi, kao i treninga kako bi što prije pronašao pravu distancu. Pohvalno je što se na trening izrazito trudi i njegov napredak to pokazuje. Darko ima dobre predispozicije i pred njim je svijetla budućnost u borbama!

TREBA PORADITI NA: Distanci, izmicanju, pokrivanju oklopa, agresivnosti i snazi udarca.

 

HELENA VOLODER (mlađe kadetkinje - 39 kg)
Uz izražen trud na treningu i rapidan napredak vidljiv iz treninga u trening potrebno je još puno znoja, truda i muke kako bi se nadoknadio period u kojem Helena nije trenirala. Helena je imala iskusniju i već uspješnu protivnicu koja je kažnjavala svaki Helenin propust. Unatoč porazu, Helenin nastup bio je na puno višljem nivou od prošlog turnira. Primjetio se zreliji pristup, puno bolje kretanje u stavu i bolja kontrola distance, no zasada to još nije bilo dovoljno za pobijedu na borbi ove razine. Drugi propust bio je preveliki resprkt prema protivnici i ne slušanje trenera.

TREBA PORADITI NA: Jako puno raditi na kretanju u stavu, opuštenosti u borbi, blokadi udaraca, brzini, specifičnoj koordinaciji, tehnici.

 

TONI BOLIĆ (mlađi kadeti -39 kg)
Svoju prvu borbu u životu odradio je veoma dobro. U samom početku borbe pobijedio je tremu i srčano krenuo na protivnika. Borba je bila intenzivna i završila sa izjednačenim rezultatom. Nažalost protivnik je imao više sreće i prvi postigao pogodak. Bilo je mnogo početničkih greški na kojima treba poraditi. Čestitke Toniju na odličnoj prvoj borbi!

TREBA PORADITI NA: Kretanju u stavu, nema udaraca šakom u glavu , kombiniranju udaraca, tehnici

 

MAKS PEČUŠAK (mlađi kadeti - 33 kg)
Izgubio je u prvoj borbi. Nastojao je napraviti bod, cijelo vrijeme je napadao, pokazao je želju i motivaciju ali ga je nedovoljno ispružanje noge i napad sa poludistance, te kretanje u raskoračnom stavu koštalo pobjede. Izgubio je od slabijeg protivnika, ali svatko može imati loš dan.

TREBA PORADITI NA: Kretanju u stavu, napadu sa distance umjesto poludistance, napad ispruženom nogom, tehnici, kombinaciji udaraca.

 

TIN KARLOVIĆ (mlađi kadeti - 33 kg)
Usprkos izgubljenoj prvoj borbi Tin je pokazao velik napredak. Najveći problem bio je otvoren oklop i nedovoljno tehnički ispravni udarci za ostvarivanje boda. Bio je srčan, konstantno napadao, ali jednostavno nije uspio pronaći odgovor na protivnikove napade. Pri svakom agresivnijem protivnikovom napadu počeo se povlačiti umjesto da je uzvratio otporom. Daljnim treniranjem svakako očekujemo još veći napredak.

TREBA PORADITI NA: pokrivanju oklopa, tehnici, kretanju u stavu, povezivanju udaraca, agresivnosti.

 

TONI GRACIN (mlađi kadeti - 33 kg)
Izgubio je u prvoj borbi. Zbog prevelikog respektiranja protivnika i premalo vjere u svoje mogućnosti nije u borbi pokazao sve što može. Bilo je premalo trenutaka kad je hrabro napadao i dozvolio je protivniku da ga nadvlada.

TREBA PORADITI NA: borbenoj tehnici, pokrivanju oklopa i posebno vjerovati u sebe i svoje sposobnosti.

Treneri Tomo i David


OMER HUSKIĆ (mlađi kadeti - 36 kg)

Iako je prije borbe isticao da se boji, nije pokazao strah u borbi čak i u trenucima kad je gubio, nije se povlačio več je napadao.
U obje borbe je najviše koristio desni kružni i bočni. U napad ide s desnim kružnim, a brani se s desnim bočnim. Lijevu nogu skoro nije ni koristio i na tome bi trebao poraditi. 

 

VID BERKOVIĆ (mlađi kadeti - 27 kg)
Obzirom na to na koliko je turnira bio, pokazao se borbenim. Napadao je čitavo vrijeme i udarao s obje noge. Na žalost, udarci su mu još uvijek preslabi i trebali bi biti precizniji.

 

LOVRO ŠOUREK (mlađi kadeti - 30 kg)
Lovro je napadao s obje noge i nije pokazivao strah, ali su mu udarci preslabi i nedovoljno precizni. Slabo pronalazi način kako da lupi direktno u oklop i ostvari bod.

Trenerica Karla