Plan i program juniorske reprezentacije

 

Juniorsku taekwondo reprezentaciju u 2016. godini očekuje najvažnije natjecanje Svjetsko prvenstvo koje će se održati u studenom u Kanadi (grad Burnaby).

Temeljem prijedloga Plana rada s juniorskom reprezentacijom koji su izradili treneri reprezentacije Branimir Blečić i Hrvoje Bregeš, Upravni odbor je usvojio sljedeći plan aktivnosti za juniorsku selekciju:

KRITERIJSKI TURNIRI:

„7. BISTRA OPEN“, Zagreb, 17.04.2016.

„12. MEMORIJALNI TURNIR BLJESAK“, Novska, 30.04.2016.

„JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE“, Zagreb, 28.05.2016.


Nakon održanih kriterijskih turnira prvaci iz svih 20 kategorija ulaze u uži izbor za formiranje sastava za nastup na SP. Nastup na Svjetskom prvenstvu ovisit će o financijskim mogućnostima Saveza i odluci trenera koji sportaši su najspremniji za nastup.

Svi prvaci po kategorijama nakon održanih kriterijskih turnira trebaju nastupiti na „Otvorenom prvenstvu Austrije“ u sastavu svojih matičnih klubova. Nakon „Otvorenog prvenstva Austrije“ odredit će se putnici za Svjetsko prvenstvo. Nastup i rezultat na „Otvorenom prvenstvu Austrije“ neće biti jedini kriterij izbora, jer on ovisi o ždrijebu, eventualno ozljedi ili drugim faktorima. Uzet će se u obzir i zalaganje, disciplina, odnos prema reprezentaciji i obavezama te odnos prema drugim sportašima.

Molimo sve matične klubove da svoje potencijalne kandidate za reprezentaciju prijave na turnir „Otvoreno prvenstvo Austrije“ pravovremeno.

Izabrani sportaši za nastup na Svjetskom prvenstvu odradit će bazične pripreme tijekom srpnja i kolovoza, dijelom kroz klubski program, a ukoliko mogućnosti dopuste i u sustavu reprezentacije.

Za jesenski dio sezone matični klubovi sportaša dobit će pravovremeno obavijest o tijeku nastavka priprema sportaša za nastup na SP.

Treneri:
Branimir Blečić
Hrvoje Bregeš