Kadetski prvaci prvenstva Zagreba 2021

Prvenstvo Zagreba 2021 ove godine se održalo u organizaciji našeg kluba uz pridržavanje strogih epidemioloških uvjetima te bez prsustva gledatelja. Na ulazu u dvoranu je mjerena tjelesna temperatura te su svi sudionici natjecanja nosili zaštitne maske za lice kako bi se mogućnost širenja zaraze svela na minimum. Prvenstvo je održano u dva dana. Prvog dana natjecali su se natjecatelji u formama i mlađi kadeti u borbama, dok su se drugog dana natjecali stariji kadeti, juniori i seniori u borbama. Kao i na prethodnim natjecanjima, ni stroge epidemiološke mjere nisu spriječile naše natjecatelja u dokazivanju kvalitete. Stariji kadeti su pokazali kontunuitet dobrih rezultata još iz mlađekadetsih dana te potvrdili naslov prvaka grada Zagreba. Klub je nastupio u kategorijama borbi za mlađe kadete, starije kadete i juniore te u formama. Također su uručene nagrade i osvajačima medalja na posljednjem Europskom kadetskom prvenstvu pa tako i našem Gabrielu Peroviću za osvojeno 3. mjesto na istom.
Ostvareni rezultati:
 
1. mjesto:
Anamarija Gulam (forme, SB3)
Vito Šlogar (borbe, stariji kadeti)
Roko Brantuša (borbe, stariji kadeti)
 
2. mjesto:
Luka Krpan (borbe, mlađi kadeti)
Antonija Marjanović (borbe, mlađe kadetkinje)
Matea Luša (forme, KB2)
Karlo Marjanović (borbe, stariji kadeti)
Borna Fulir (borbe, stariji kadeti)
Lara Marija Žagar (borbe, starije kadetkinje)
Vedran Begić (borbe, juniori)
 
3. mjesto:
Mia Šlogar (borbe, mlađe kadetkinje)
Stjepan Tonžetić (forme, KA4)
Stjepan Tonžetić i Laura Meštrović (forme, par)
Jan Petrčić (borbe, stariji kadeti)
Helena Voloder (borbe, juniorke)
Darko Kobeščak Ozimec (borbe, juniori)
 
Čestitamo svima te im želimo sreću na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore koje će se održati sljedeći tjedan!
 

Renata korak do Tokija!

Renata Crkvenac je po pozivu sudjelovala na zadnjim kvalifikacijama za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju ove godine. Riječ je o azijskim kvalifikacijama za Olimpijske igre koje su se odžale u Jordanu od 21. do 23.5. Ukupno je sudjelovalo 84 kandidata iz 28 zemalja, a Renata je sudjelovala u svojstvu suca. Drago nam je da je Renatin potencijal prepoznat te se nadamo kako ćemo ju ponovo gledati na ekranima u Tokiju!

PRVENSTVO HRVATSKE U FORMAMA 2021

15.05. nastupili smo na Prvenstvu Hrvatske u formama na kojem je nakon dulje stanke nastupilo preko 200 natjecatelja. Nastupilo je 9 naših natjecatelja i pokazalo kako unatoč teškoćama vezanim za trening možemo konkurirati, no nadamo se kako ćemo se vratiti pravom režimu treninga kako bi se iduće godine vratili s više medalja. Ukupno smo osvojili 6 odličja. Srebro su osvojile Mateja Luša, Karla Ivcek te tim cura (Anamarija Gulam, Petra Šeničnjak i Karla Ivček), a brončanu medalju Anamarija Gulam, Stjepan Tonžetić i Luka Hećimović.
Uz natjecanje, održan je sudački seminar za borbe koji je održala naša Renata Crkvenac, a sudjelovali su suci s internacionalnom licencom Anđelko Vučenik, Krešo Čović te sutkinje 1. klase Hts-a Tomislava Bužan, Anamarija Gulam i Karla Ivček.
Bravo sokolovima i jedva čekamo nova natjecanja! 
 

Više članaka ...